четвъртък, 21 август 2014 г.

Патладжан върху пюре от нахут

Лесна и бърза лятна вечеря

Необходимите продукти
1 патладжан
1 скилидка чесън
1 консерва нахут
100 гр. сирене
лютеница (най-добре домашна)
зехтин, лимонов сок, сол, черен пипер

Начин на приготвяне
- разрязваме патладжана по дължина на 8 парченца, посоляваме ги и ги оставяме за поне 20 мин.
- нахутът се измива със студена вода и се изцежда и заедно със скилидката чесън, 50 мл. вода се смила с пасатор до получаване на гладка смес. Добавяме 2-3 суп. лъж. лимонов сок и малко черен пипер на вкус.
- запържваме патладжана (още по-добре ако го запечем на грил) и сервираме върху пюрето от нахут.
- добавяме на шайби нарязаното сирене и няколко лъжички лютеница, подправяме с малко зехтин и сервираме.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации