Една здравословна рецепта за салата през зимата...и не само....
Продукти
- 150 гр. зеле
- 200 гр. червени чушки
- 1 голяма краставица
- зелен лук
- 1 манго
- 1 авокадо
- 2 бр. лайм
- 1 скилидка чесън
- зехтин, сол, черен пипер, магданоз по желание
Приготвяме по следния начин
- Измиваме зелето и го нарязваме на тънки ивички
- Чушките и зеленият лук се измиват и нарязват на ситно
- Краставицата се обелва и с лъжичка махаме семките, след което се нарязва на кубчета
- Мангото се обелва и месестата част се нарязва на ситно
- Авокадото разрязваме на половина, отстраняваме костилката (не се сещам за друга дума) и кората и нарязваме на големи кубчета. Смесваме в голяма купа всички продукти.
- За заливката изчеждаме сока на 2 лайма, добавяме ситно нарязаната скилидка чесън, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Овкусяваме салата и оставяме за около 30 мин., след което разбъркваме и добавяме магданоз по желание.
Buen provecho!
Продукти
- 150 гр. зеле
- 200 гр. червени чушки
- 1 голяма краставица
- зелен лук
- 1 манго
- 1 авокадо
- 2 бр. лайм
- 1 скилидка чесън
- зехтин, сол, черен пипер, магданоз по желание
Приготвяме по следния начин
- Измиваме зелето и го нарязваме на тънки ивички
- Чушките и зеленият лук се измиват и нарязват на ситно
- Краставицата се обелва и с лъжичка махаме семките, след което се нарязва на кубчета
- Мангото се обелва и месестата част се нарязва на ситно
- Авокадото разрязваме на половина, отстраняваме костилката (не се сещам за друга дума) и кората и нарязваме на големи кубчета. Смесваме в голяма купа всички продукти.
- За заливката изчеждаме сока на 2 лайма, добавяме ситно нарязаната скилидка чесън, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Овкусяваме салата и оставяме за около 30 мин., след което разбъркваме и добавяме магданоз по желание.
Buen provecho!
Няма коментари:
Публикуване на коментар