понеделник, 16 ноември 2015 г.

Сладкиш а ла линцовите сладки


Тази година имам чувството, че подготовката за Коледните празници е започнала още в средата на октомври! Да, на октомври. От края на август магазините в Германия предлагат типичните коледни сладки....Та реших и аз бавничко да започна с експериментите за Коледните сладкиши.

Необходимите продукти
- 250 гр. пресято брашно
- щипка сол
- щипка канела
- 250 гр. на кубчета масло (на стайна температура)
- 175 гр. захар
- 200 гр. смляни лешници
- 120 гр. мармалад от ягоди
- кората на 1 лимон

Приготвяме по следния начин
- Смесваме брашното с канелата и солта.
- В друга купа разбиваме на пяна маслото и захарта, след което добавяме смлените лешници и настърганата кора на 1 лимон.
- Бавно добавяме брашното и месим (с ръка или с миксера) до получаване на топка тесто. Тестото увиваме във фолио и го оставяме за около час в хладилника.
- Разточваме 2/3 от тестото и го поставяме в кръгла тавичка, която предварително сме намазали с масло или маргарин. Готовия блат намазваме равномерно с мармалад, а с останалото тесто правим формички по избор и ги поставяме отгоре.
- Печем в предварително загрята фурна на 180 гр. около 40 мин.
- Поднасяме сладкиша след като изстине и по желание с бита сметана.

Ще ви е сладко! Гарантирам:)


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации